Seneste nyt om cyberforsikring - marts 2016

Tine Olsen - torsdag d. 31. marts, 2016

Det stigende fokus på cyberrisici medfører tilsvarende en stigende mediedækning af cyberrisici og cyberangreb. Derfor er der konstant relevante nyheder for cyber-interesserede, og Willis Towers Watson har her samlet et udpluk af de mest interessante nyheder fra marts måned 2016.


Norden

Svenske medier udsat for et fælles angreb
Hjemmesiderne til flere af Sveriges største aviser, blandt andet Expressen og Aftonbladet, var i marts udsat for et omfattende hackerangreb, der betød, at hjemmesiderne var lagt ned i flere timer.

Angiveligt er angrebet initieret af en hackergruppe fra Rusland, og var meget detaljeret planlagt.


Globalt

Sikkerhedsbrud hos Verizon har kompromitteret kundedata
Verizon Communications Inc. har angiveligt i marts måned været ramt af hackingangreb, der har udnyttet en sårbarhed på organisationens klientportal til at stjæle information fra et ukendt antal af kunder.

Selskabet siger, at ingen af deres CPNI (Customer Proprietary Network Information) er kompromitteret. Disse data er blandt andet omkring opkald, tid og modtager nummer.

Reuters angiver dog, at have modtaget information om, at der i det kriminelle undergrundsmiljø er annonceret salg af en database, der indeholder data fra 1,5 mio. Verizon-kunder. Databasen sælges angiveligt for 100.000 dollars.

MedStart Health – leverandør af sundhedspleje i USA ramt af virus
Den amerikanske organisation MedStar Health, der leverer sundhedspleje til amerikanske borgere, har været nødsaget til at nedlægge deres netværk midlertidigt pga. virus.

Systemerne blev lukket ned for at sikre, at virussen ikke blev spredt yderligere og for at beskytte persondata på organisationens servere.